0721761332
0722224448

whatsapp 0722224448
terragarden@yahoo.ro

Pierderile din reteaua de alimentare si economisirea apei

Home » Instalator Bucuresti » Pierderile din reteaua de alimentare si economisirea apei

Pierderi in reteaua de alimentare cu apa?

Pierderile din reteaua de alimentare cu apa sunt adesea greu detectabile iar controlarea si repararea acestei risipe va ajuta sa economisiti apa si sa reduceti cheltuielile.

Un robinet care picura consuma inutil 30 de litri de apa pe zi, un rezervor de toaleta dereglat, 100 de litri! Controlarea acestei risipe este mai mult decat necesara. Fiti atenti sa detectati cat mai repede posibil pierderile din reteaua de alimentare cu apa si apelati la un instalator profesionist care sa va ajute sa le reparati fara intarziere.

Nu este simplu sa gasiti o defectiune intr-un circuit ingropat, la o canalizare exterioara sau fisuri la tevile de cupru. Trebuie insa sa fiti vigilenti!

Cum puteti economisi apa?

Lipsa de apa la nivel mondial este unul dintre cele mai mari pericole care ameninta in prezent Pamantul. Iata cateva metode care va vor ajuta sa reduceti consumul de apa:

Verificati regulat etanseitatea retelei. Pentru a va asigura de etanseitatea retelei dvs. de apa, inchideti robinetul general amplasat in apropierea contorului. Inchideti toate robinetele din casa si din gradina. Notati cifra indicata de contor, apoi deschideti incet robinetul general: pe cadran nu trebuie sa se miste nimic. Supravegheati-l cateva minute ca sa va asigurati ca rotitele si cifrele nu se misca. Daca constatati vreo miscare, aceasta indica un debit de apa, deci, o posibila scurgere.
Alegeti bine si utilizati corect aparatele electrocasnice. Rufele si vasele consuma in fiecare saptamana mari cantitati de apa. Programati masina de spalat rufe astfel incat sa fie suficient de incarcata, asteptati ca masina dvs. de spalat vase sa se umple inainte sa o puneti in functiune.
Echipati corect ansamblul de robinete si dotari sanitare. Dotand chiuveta de spalat vase si dusul cu un robinet de dedurizare a apei, se poate economisi pana la 10% din apa.
Nu risipiti apa pentru toaleta. Optati pentru un rezervor de toaleta cu dublu debit: 3 litri pentru o clatire simpla sau 6 litri pentru o curatare. Se estimeaza ca aceasta permite economisirea a 80 de litri de apa pe zi intr-o gospodarie cu 4 persoane.
Pentru a economisi apa (dar si energia necesara pentru incalzirea sa), faceti dusuri in loc de bai (in medie se consuma 60 de litri de apa in loc de 200). Pentru a face o si mai mare economie, reduceti debitul de la para dusului. Nu lasati apa sa curga cand va spalati pe dinti; invatati si copiii sa faca acest gest simplu (folosind un pahar pentru clatit se consuma maximum 1 litru in loc de 15 si se pot economisi pana la 10000 de litri de apa pe an).
Este inutil sa asteptam perioadele de seceta pentru a ne modifica obisnuintele si comportamentul, este mai eficient sa adoptam cateva masuri logice care sa permita reducerea consumului de apa si economisirea banilor.

Apelati intotdeauna la o echipa de instalatori priceputi!