0721761332
0722224448

whatsapp 0722224448
terragarden@yahoo.ro

Umiditatea – diagnosticare, consiliere, instalare, reparatii instalator

Home » Instalator Bucuresti » Umiditatea – diagnosticare, consiliere, instalare, reparatii instalator

Umiditatea poate fi prevenita si inlaturata!

Actiunea de consiliere in vederea prevenirii aparitiei umezelii trebuie luata in calcul inca de la conceperea unei cladiri sau a incaperilor ce dispun de surse de apa. In cazul cladirilor deja existente, diagnosticarea surselor de umezeala, instalarea corecta a aparatelor sanitare si menajere precum si actiunile de reparatii in cazul aparitiei umiditatii presupun interventii rapide si mai ales eficiente.

In general, umiditatea unei locuinte are trei cauze principale: infiltrarea apei de ploaie, infiltrarile capilare si condensul. Determinarea originii umiditatii este esentiala, fiindca nu are niciun rost refacerea zugravelii si alte amenajari daca raul nu este eliminat de la sursa. Numai o diagnosticare exacta, facuta de un instalator profesionist, permite o actionare eficienta. Fie ca au fost atinse toate nivelurile constructiei, fie doar parti dintr-o incapere, devine indispensabil ajutorul unui specialist.

Semnele de umiditate din baie sau bucatarie sunt cauzate de obicei de scurgeri din instalatia de canalizare, de etansarea defectuoasa a aparatelor sanitare si menajere sau de condens.

Umiditatea provine in cele mai dese cazuri chiar din interiorul locuintei. Petele de umezeala din baie sau bucatarie pot aparea prin contact direct, de exemplu atunci cand cada sau chiuveta nu sunt bine etansate sau tevile prezinta fisuri; de asemenea, pot fi provocate de condens, fenomen specific incaperilor prost aerisite. In ambele situatii trebuie intervenit rapid, inainte ca problemele sa ia amploare.

Masurile de precautie luate in calcul la conceperea cladirii, pentru limitarea riscurilor de stagnare, infiltrare sau scurgere a apei:

construirea unei pante
pozitionarea chiuvetelor si a cazilor la o anumita distanta de perete
montarea unor socluri
protectie decoratii de ipsos (manson in partea inferioara)
protectie infiltrare in podea, cel putin in jurul instalatiilor sanitare (prin utilizarea de placi/gresie putin permeabile)
In general orice fisura in captuseala zidului, fie ca este vorba despre tevi ale instalatiei sanitare sau despre instalatia de incalzire, trebuie etansata. Tevile de canalizare pot fi izolate cu manson de spuma. Esentiala este buna etansare in jurul aparatelor sanitare sau menajere; aceasta inseamna ca racordurile sau masticurile de etansare sa nu prezinte nicio discontinuitate si sa fie bine intretinute.

Echipa noastra de instalatori are grija la:

etansarea aparatelor sanitare si menajere, a tevilor de canalizare etc.
imbinarea dintre cada/ aparate si pardoseala (nu trebuie sa existe nici cea mai slaba urma de umezeala); se utilizeaza silicon sau profile din plastic
imbinarea placilor pardoselii sau peretilor (daca sunt degradate sunt inlocuite si refacute)
furnizarea de recomandari in vederea prevenirii condensului (imbunatatire ventilatie, izolatie, incalzire etc.)
Echipa noastra va pune la dispozitie servicii de diagnosticare, consiliere, instalare, reparatii! Eficient, convenabil si rapid!